Servei d'esports

UAO Blog Community

Universitat Abat Oliba CEU

Fer una activitat física és una pràctica saludable a qualsevol edat. En el cas dels nens, si practiquen esport es redueix el risc que esdevinguin adults sedentaris però també s’afavoreix el seu creixement i la seva salut mental. Els professionals rebutjen contundentment algunes creences sobre la influència negativa de la pràctica de l’esport en els infants. És cert que l’estrés físic i emocional d’esports com la gimnàstica esportiva o el ballet pot produir alteracions en l’aparició de la menstruació o en la seva regularitat, però no està demostrat que aquestes activitats influeixin directament en la reducció de l’estatura final d’un adult. Per aquests professionals, “hi ha una relació directa entre l’augment de massa muscular del nen o adolescent i l’entrenament físic realitzat”.

Esport escolar. Foto d'activitats esportives a l'escola, incloses en el Pla Català d'Esport a l'Escola impulsat per la Generalitat. FOTO: SECRETARIA GENERAL DE L'ESPORT DE LA GENERALITAT. L’esport, segons ha quedat demostrat, afavoreix el correcte desenvolupament dels sistemes fisiològics, com el cardiovascular i el pulmonar i enforteix el sistema músculo esquelètic. Hi ha estudis que apunten que els nens que fan una activitat física de manera regular, tenen una millor integracio social i un menor risc d’adquirir hàbits poc saludables, com el consum d’alcohol i tabac.

Participa, deixa el teu comentari:


Subscriure`s per e-mail

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Deporte contra el ca

Investigadores de Estados Unidos reunieron datos de 12 estudios previos ...

El sedentarismo prov

Es por todos sabido, y comprobado científicamente, que realizar ejercicio ...

Las redes sociales c

Hacer ejercicio y publicarlo en las redes sociales puede impulsar ...

Consejos básicos pa

Contrariamente a lo que pueda parecer, comer poca cantidad diaria ...

UNIRUN la cursa de l

El proper 6 de març se celebra la cursa de ...

Deporte contra el ca

Investigadores de Estados Unidos reunieron datos de 12 estudios previos ...

El sedentarismo prov

Es por todos sabido, y comprobado científicamente, que realizar ejercicio ...

Las redes sociales c

Hacer ejercicio y publicarlo en las redes sociales puede impulsar ...

Consejos básicos pa

Contrariamente a lo que pueda parecer, comer poca cantidad diaria ...

UNIRUN la cursa de l

El proper 6 de març se celebra la cursa de ...

Twitter

No public Twitter messages.